
Η έκθεση ‘ιδεών’ δεν είναι τίποτα μπροστά στο συγκεκριμένο… ΘΕΑΜΑ! Μετά την πιστοποίηση της ιαματικότητας στα λασπόλουτρα της Αγίας Τριάδος στο Μεσολόγγι, ήρθε η απόλυτη απαξίωση.
Κάθε μέρα στη στενή λωρίδα παραλίας της Αγίας Τριάδας στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει ούτε μισό τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο. Οι λουόμενοι καταφθάνουν ακόμα και με πούλμαν από γειτονικές πόλεις προκειμένου να «εμβαπτιστούν» στα ζεστά νερά της λιμνοθάλασσας και να καλυφθούν με τον ιαματικό πηλό των βυθών της.

Η Αγία Τριάδα, δημοφιλής προορισμός λασποθεραπείας μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί ένα χωμάτινο μονοπάτι μέσα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου (περίπου 2 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου) και ενώνεται με έναν μακρύ δρόμο που βγάζει στο νησί της Τουρλίδας και τον Πατραϊκό κόλπο. Την Αγία Τριάδα προτιμούσαν διαχρονικά για το μπάνιο τους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αφήνοντας την πιο μοντέρνα Τουρλίδα στη νεολαία – αν και τα δεδομένα φαίνεται πλέον ν” αλλάζουν.
Σήμερα στην Αγία Τριάδα δεν προστρέχουν μόνο συνταξιούχοι με ρευματισμούς, αλλά και παρέες κοριτσιών για … πίλινγκ. Αυτό και μόνο το γεγονός οι δημοτικές αρχές θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούν ….
Δεν νοείται να κάνουν εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων και τα προϊόντα τους να μην τα εκτιμούν.
Στο agrinioreport.com δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέπτονται και πως ακριβώς σχεδιάζουν οι αρμόδιοι την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής ,όμως η συνολική εικόνα στην παραλία της Αγίας Τριάδας στο Μεσολόγγι μόνο ντροπή προκαλεί και φυσικά προσβολή και όχι προβολή.
Εγκατάλειψη παντού, λες και δεν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Παγκάκια αναποδογυρισμένα, ομπρέλες σπασμένες ντουζ σπασμένα, χόρτα που σε πνίγουν σκουπίδια και βρωμιά ΠΑΝΤΟΎ!
Φυσικά, καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε για τη δημιουργία εξέδρας στάθμευσης των οχημάτων, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι, στις ώρες αιχμής, να πρέπει να κινούνται ανάμεσα στις δεκάδες των αυτοκινήτων που κυριαρχούν στο χώρο.
Όσο για την πιστοποίηση της ιαματικότητας των λασπόλουτρων της Αγίας Τριάδας, αυτή έγινε, παρουσιάστηκε επισήμως πέρυσι απ’ τον δήμαρχο Π. Κατσούλη και τον καθηγητή Δερματολογίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο Υπουργείο Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη… και αυτό ήταν όλο.
Οι διακηρύξεις για την «εξέλιξη του Μεσολογγίου, σε πόλη της Λασποθεραπείας και της Λουτροθεραπείας με επισκέπτες από όλο τον κόσμο», έμειναν, βεβαίως στα χαρτιά. Και για μια ακόμη φορά το Μεσολόγγι και η Αιτωλοακαρνανία ευρύτερα αφήνουν ένα βασικό, μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην απόλυτη απαξίωση των εικόνων που πριν περιγράψαμε…
Κρίμα…
