Αλάτι Ιμαλαϊων, που παράγεται στο Πακιστάν!

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων εξορύσσεται κυρίως στα αλατωρυχεία Khewra του Πακιστάν, τα οποία λέγεται ότι ήταν μια ανακάλυψη του αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό σημαίνει ότι το αλάτι που αγοράζετε είναι πιθανό να μην έχει κοπεί από τα βουνά των Ιμαλαΐων, όπως μπορεί να υποδηλώνει το όνομα. Το ίδιο το αλατωρυχείο έχει μια πλούσια ιστορία, και ένα φωτισμένο τζαμί που χτίστηκε κυρίως από αλάτι. Για να δείτε τις εικόνες από τα αλατωρυχεία Khewra, κάντε κλικ εδώ .

Όσον αφορά το ίδιο το αλάτι της περιοχής, υπολογίζεται ότι είναι 800 εκατομμυρίων ετών και κάποιο από το αλάτι που πασπαλίζουμε στο φαγητό μας θα μπορούσε να είναι λείψανα της εποχής του Precambrian . Η αρχική πηγή εξόρυξης για το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων είναι το Great Salt Range των Ιμαλαΐων. Σήμερα, το Great Salt Range παραμένει άθικτο, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έρχονται να δουν τα λαμπερά, παχιά λέπια του ροζ αλατιού που προεξέχουν από τους τοίχους.

Οι πρώτοι ιθαγενείς της περιοχής των Ιμαλαΐων χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα ροζ αλάτι ως συντηρητικό για ψάρια και άλλα τρόφιμα που θα χαλούσαν γρήγορα. Όσον αφορά τις ιατρικές χρήσεις, το αλάτι έχει αναφερθεί σε μερικά από τα παλαιότερα ιατρικά κείμενα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα , αλλά αυτό δεν είναι συγκεκριμένο για το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Αναφέρθηκε συχνά σε σχέση με τη φροντίδα των πληγών και την πέψη.

Claim: Himalayan Pink Salt Has a History in Natural Medicine

Himalayan pink salt is mined mostly in the Khewra Salt Mines of Pakistan which were said to have been a discovery of Alexander the Great’s horse. That means the salt you buy is likely not chipped off the Himalayan mountains as the name might suggest. The salt mine itself has a rich history, and a light-up mosque primarily built of salt rock. To see the images from the Khewra Salt Mines, click here.

As for the regional salt itself, it is estimated to be 800 million years old and some of the salt we sprinkle on our food could be relics of the Precambrian era. The original mining source for Himalayan pink salt is the Great Salt Range of the Himalayas. Today, the Great Salt Range remains intact, attracting visitors from all over the world who come to see the shiny, thick scales of pink salt that protrude from the walls.

The early natives of the Himalaya region actually used pink salt as preservative for fish and other foods that would spoil quickly. As far as medical uses, salt has been mentioned in some of the oldest medical texts including those from ancient Egypt and Greece, but that’s not specific to Himalayan pink salt. It was frequently mentioned with regards to wound-care and digestion.

ΠΗΓΗmedium.com