Myth: Pink Himalayan sea salt is better for you than table salt

by Sandra Ace

Truth: This trendy gourmet salt derived from ancient sea beds is everywhere. And so is the hype about its benefits, including that it is rich in health-promoting trace minerals and “vibrational energy.”  Despite its inviting signature pale pink-coral colour that is the result of a smidgeon of trace minerals (and possible contaminants), there is no truth to any of the pseudoscience claiming it is a healthier seasoning option. Pink Himalayan sea salt contains the same amount of sodium as any other type of salt and has no special properties that make it better. Too much sodium from any source is linked to high blood pressure, which can lead to heart disease and other health problems. The average daily Canadian intake of sodium is 3400 mg per day, already much higher than the recommended intake of 1500 mg per day for adults. Using the pink Himalayan variety adds to your total sodium intake like any other salt, so use salt sparingly whatever its source is.

Αλήθεια: Αυτό το μοντέρνο γκουρμέ αλάτι που προέρχεται από αρχαία θαλάσσια στρώματα υπάρχει παντού. Και το ίδιο είναι και η διαφημιστική εκστρατεία για τα οφέλη της, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία που προάγουν την υγεία και «κραδασμική ενέργεια». Παρά την ελκυστική υπογραφή του, το απαλό ροζ-κοραλλί χρώμα που είναι το αποτέλεσμα ενός μικρού ιχνοστοιχείου (και πιθανών μολυντών), δεν υπάρχει αλήθεια σε καμία από τις ψευδοεπιστήμες που ισχυρίζεται ότι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή καρυκευμάτων. Το ροζ θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει την ίδια ποσότητα νατρίου με οποιοδήποτε άλλο είδος αλατιού και δεν έχει ιδιαίτερες ιδιότητες που το κάνουν καλύτερο. Το πολύ νάτριο από οποιαδήποτε πηγή συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Η μέση ημερήσια πρόσληψη καναδικού νατρίου είναι 3400 mg ημερησίως, ήδη πολύ υψηλότερη από τηνσυνιστώμενη πρόσληψη 1500 mg ημερησίως για ενήλικες. Η χρήση της ροζ ποικιλίας Ιμαλαΐων προσθέτει στη συνολική σας πρόσληψη νατρίου όπως οποιοδήποτε άλλο αλάτι, οπότε χρησιμοποιήστε το αλάτι με φειδώ όποια και αν είναι η πηγή του.

ΠΗΓΗuwaterloo.ca